Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2009 22:29 - проф. д-р Пламен Моллов: Нека повече хора работят за българското земеделие
Автор: plamenmollov Категория: Политика   
Прочетен: 1140 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.06.2009 13:49


НДСВ подарява първият по рода си в България практичен агрокалендар

    
  "Нека повече хора работят за българското земеделие. Както ние с Вас! Моите уважения за труда Ви"! Това е посланието, което водачът на листата на НДСВ за 17-МИР Пловдив област проф. д-р Пламен Моллов отправя в единствения по рода си практичен земеделски календар. Проф. Моллов направи промоция на уникалният агронаръчник в Първомай. Събитието предизвика огромен интерес и събра десетки граждани пред общината. Хората наобиколиха проф. Пламен Моллов и нетърпеливо изчакваха реда си, за да получат календара лично от него с автограф. Земеделският календар е дело на авторски колектив от научни работници от Аграрния и Тракийския университет в Пловдив и Стара Загора. В него са посочени задължителните агротехнически практики за всеки ден от годината за различни видове полски култури, овощни градини, оранжерии животновъдни ферми и селския двор, както и растителнозащитни съвети.
     От създаването си НДСВ е имала активно отношение в развитието на икономиката на страната и в частност на земеделието. Със своите инициативи в областта на селското стопанство ние сме доказали, че се стремим България да стане по-европейска, да има по-модерно земеделие и да има хора, които да бъдат доволни от живота на село, заяви проф. Моллов пред аудиторията. Създали сме необходимите предпоставки и винаги прагматично сме подхождали към темата земеделие. Убеден съм, че наръчникът ще бъде полезен както на земеделските производители, така и на всички хора. НДСВ винаги е показвала, че е позитивно настроена към решаване проблемите на хората. Ние не обещаваме светло бъдеще, нито пък произнасяме заклинания как ще подобрим живота. Нашата политика винаги е била ориентирана към инициативните и активни хора, който имат желание да развиват свой бизнес, допълни проф. Моллов. Надяваме се, към календара да се прояви интерес в геометрична прогресия. Убеден съм, че когато
от Първомай тръгне мълвата из Пловдивска област какво подарява НДСВ, много хора ще оценят, че ние наистина мислим конкретно за тях, а не само с лозунги, които да издигаме и не с раздаване на партийни агитационни материали, от който никой няма особена полза.
     По-важно е наистина, когато се прави една кампания, когато се иска доверието на избирателите, то да се получава на основание на професионализъм и на обещания, които действително ще бъдат изпълнени. Ние от НДСВ с нашата политика сме доказали, че можем да взимаме професионалните решения и да тласкаме развитието на българското земеделие в модерна Европа, да станем конкурентни, да се върнем там, където е било българското земеделие преди години, заяви г-н Моллов. Той уточни, че след представянето на земеделският календар в Първомай, той ще се разпространи в цялата страна.
     В продължение на три години се опитвахме да издадем земеделският календар, но нямаше кой да ни подкрепи. Г-н Моллов бе първият, който оцени неговата важност. Благодарение на подкрепата му, наръчника ще стане достояние на всички фермери като помощно средство, заяви ст.н.д-р Тенчо Чолаков, един от авторите на календара. "В този календар, който получих се надявам да намеря основните агротехнически мероприятия, които се прилагат в отглеждането на културите, които са застъпени в нашия регион. Смятам, че той ще е необходим не само на мен, но и всички, които го притежават" -  коментира Карамфил Тенев, зърнопроизводел от Първомай.

image


image

Статията е на вестник "Марица"!



Гласувай:
0



1. анонимен - НДСВ
20.11.2009 16:29
баси мазния тъп меркантил
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: plamenmollov
Категория: Политика
Прочетен: 40554
Постинги: 8
Коментари: 30
Гласове: 47
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол